Sportsdirect.com vergroot orderpickcapaciteit met light-versie van BITO-doorrolstellingen

28 April 2014 - 14.18 u.

Sportsdirect.com heeft het flink uitgebreide distributiecentrum in Saintes ingericht met doorrol- en legbordstellingen van BITO. Vanwege de geringe opslagdiepte en lage gewichten heeft men gekozen voor light-versie van de doorrolstellingen. Daardoor bespaart Sportsdirect.com niet alleen kosten, maar vergroot het ook de flexibiliteit van het distributiecentrum.

Retailer sportartikelen Sportsdirect

Dunlop, Lonsdale, Slazenger, LA Gear, Karrimor: dit zijn slechts enkele van de vele bekende merken van Sportsdirect.com, de grootste distributeur van sportkleding en sportschoenen in het Verenigd Koninkrijk. Sportsdirect.com verkoopt de artikelen via zijn webshop en zijn 650 winkels, waarvan er 153 in 15 landen op het Europese vasteland staan.

Laurent Vanden Brande is Distribution Center Manager van Sportsdirect International Logistics (SDIL), de logistieke divisie die de bevoorrading van de winkels op het Europese vasteland verzorgt. Dat gebeurt vanuit Saintes, een logistiek park ten zuidwesten van Brussel waar zowel het Europese hoofdkantoor als het Europese distributiecentrum van Sportsdirect.com staat. Per jaar worden hiervandaan 20 miljoen artikelen naar de 153 winkels verzonden.

“Wij zitten hier al sinds 2001. In 2013 hebben we ons distributiecentrum vanwege de sterke groei moeten uitbreiden tot 20.000 vierkante meter. Er werken hier nu zo’n 240 mensen, verdeeld over drie ploegen. De nachtploeg verzorgt de aanvulling van de picklocaties, de ochtendploeg doet de goederenontvangst en de middag/avondploeg neemt het orderpicken voor zijn rekening”, vertelt Vanden Brande.

Verdiepingsvloer

Het grootste deel van het uitgebreide distributiecentrum is ingericht als smallegangenmagazijn. Daar ligt niet alleen de bulkvoorraad, maar ook de pickvoorraad van de snellopende artikelen. Die worden rechtstreeks vanaf pallets gepickt met behulp van smallegangentrucks.
De langzaamlopers daarentegen liggen in legbord- en doorrolstellingen die BITO heeft geleverd. In de doorrol- en legbordstellingen liggen hoofdzakelijk dozen met kleding. Elke doos is voorzien van een perforatierand, waardoor na openscheuring daarvan een pickopening ontstaat. De orderpickers lopen met rolcontainers langs de picklocaties om per winkel de bestelde artikelen te verzamelen.

In totaal beschikt SDIL over twee opslaggebieden met BITO-stellingen. Het eerste gebied is louter ingericht met doorrolstellingen en bevindt zich in het oudste deel van het distributiecentrum. Deze doorrolstellingen tellen 2000 opslagkanalen en zijn verdeeld over twee verdiepingen, waarbij BITO ook de verdiepingsvloer inclusief trap, hekwerk en opzetpunt voor pallets heeft geleverd.

Lichtgewicht stellingen

Het tweede opslaggebied bevindt zich boven de expeditieruimte in het nieuwe deel van het distributiecentrum. Hier is ruimte voor 7500 verschillende artikelen, verdeeld over zowel doorrol- als legbordstellingen.
“Hier liggen de artikelen waarvan we maximaal twee dozen per week nodig hebben. De artikelen waarvan we twee dozen per week gebruiken, liggen in dubbeldiepe doorrolstellingen. De artikelen waarvan we niet meer dan één doos per week gebruiken, liggen in legbordstellingen”, verklaart Vanden Brande.

BITO heeft SDIL geadviseerd om in dit gebied te kiezen voor de light-versie van de doorrolstellingen. Dat betekent onder meer dat doorrolstellingen zijn voorzien van de lichtgewicht staanders die standaard ook worden gebruikt voor legbordstellingen.  Omdat de doorrolstellingen niet meer dan twee dozen bevatten die per stuk maximaal 25 kilogram wegen, is het draagvermogen van deze lichtgewicht staanders meer dan voldoende. “Minder gewicht betekent minder staal en dus minder kosten. Door bovendien voor zowel legbord- als doorrolstellingen dezelfde staanders te kiezen, hebben we meer mogelijkheden om beide stellingen te combineren”, stelt Vanden Brande. 

Meer weten? Of wenst u zelf advies ter plaatse?
Bel ons! 03 870 99 00

 

 

Contacteer ons

BITO Systems nv
Boomsesteenweg 97

BE-2630 Aartselaar

Tel:  +32 (0)3 870 99 00
Fax: +32 (0)3 870 99 01

Route    |    Contacteer ons  

Bekijk ons op    

  

             

Nieuwsbrief