Sacha Shoes vervoert accessoires veilig en verzegeld in bakken van BITO

20 November 2013 - 11.32 u.

Niet alleen de unieke schoenencollectie van Sacha Shoes is populair, maar ook de uitgebreide accessoirelijn die in alle winkels ligt. Voor de bevoorrading van de winkels met de accessoires zet Sacha Shoes distributiebakken van BITO Systems in. De nestbare transportbakken met klapdeksels en zegels zijn uitgerust in de huiskleur en bedrukt met het logo van Sacha Shoes.

Groeispurt schoenenretailer Sacha Shoes

Sacha Shoes heeft onder leiding van de vierde generatie van de familie Termeer een enorme groeispurt ingezet. In zeven jaar tijd is de keten gegroeid van 40 tot 74 schoenenwinkels in verschillende landen. Daarnaast heeft de retailer webshops opgezet en wordt de collectie ook verkocht via de online platformen van onder meer Wehkamp en Amazon.com. Die groeispurt leidde tot de bouw van een nieuw distributiecentrum.

De ingebruikname van het nieuwe dc in 2012 was voor Sacha Shoes aanleiding om ook de logistieke processen een kwaliteitsimpuls te geven. Een onderdeel daarvan was de aanschaf van kunststof bakken voor het transport van accessoires naar de winkels.
De verkoop van accessoires neemt een steeds grotere vlucht, denk aan tassen, mutsjes, sjaaltjes, kettinkjes en oorbellen. We waren gewend om ze in lege schoendozen of plastic zakjes te stoppen en tussen alle schoenen in de rolcontainers te leggen. Door de stijgende volumes en pickfrequentie werkte die aanpak niet meer en moesten we op zoek naar een professionelere oplossing”, zegt Thijsselink, facility manager bij Sacha Shoes.

Vereisten

Sacha Shoes zocht afsluitbare kunststof bakken met afmetingen van maximaal 600 x 400 millimeter. “De bakken moeten immers ook op onze sorter passen.
Daarnaast moeten de bakken ook nestbaar zijn. We krijgen ze immers ook weer retour. Niet-nestbare bakken nemen dan teveel ruimte in”, aldus Thijsselink, die al vrij snel bij BITO Systems uitkwam.
“BITO is accuraat, communiceert goed en levert conform afspraak. Bovendien leveren ze bakken met een perfecte kwaliteit.”

De medewerkers in het distributiecentrum van Sacha Shoes verzamelen de accessoires direct in de distributiebakken. Bij elke nieuwe order pakken ze een bak, plaatsen die op een door BITO geleverde kar en scannen de barcode, waardoor de bak aan de order wordt gekoppeld.

Uitvoering

  • De bakken zijn aan de twee lange zijden voorzien van het logo en uitgerust in koolzaadgeel, de huiskleur van Sacha Shoes.
  • Op één zijde van elke bak bevindt zich zelfklevende houderfolie waarop de verzendlabels kunnen worden aangebracht. Deze folie stelt de medewerkers van Sacha Shoes in staat om de labels eenvoudig te verwijderen zonder achterlating van papier- en lijmresten.
  • Alle bakken zijn daarnaast voorzien van klapdeksels, die kunnen worden verzegeld met een eigen Sacha-zegel.