Food & Beverage - Efficiënt orderpicken

Efficiënt orderpicken heeft een beslissende invloed op de concurrentiële positie van een bedrijf, vooral in de voedingsmiddelen- en drankenbranche. Alles moet snel gaan en foutloos, rekening houdend met de versheid of houdbaarheid van de artikelen.

Praktijkvoorbeelden:

Factoren waarmee rekening gehouden moet worden bij de keuze van een orderpick-systeem in de voeding

1. Productaanbod

- schommelingen in assortiment (vb. seizoensgebonden)
- algemene trend uitbreiding assortiment (convenience, biovoeding, ...)
- verschil in omloopsnelheden

2. Bewaartemperatuur

- opslag in verschillende temperatuurzones (diepgevroren, gekoeld, normaal)
- bewaartemperatuur tijdens transport
- bijzondere eisen aan werknemers en stellinginstallatie bij diepgevroren of
  gekoelde omgeving

3.  Minimale houdbaarheid

- beperkte tijd voor verwerken, orderverzamelen en leveren:
  90% van de houdbaarheidstijdsduur wordt door de detailhandel en de eindconsument opgenomen
- first in first out

  4.  Ergonomie

- regels voor ergonomie op de arbeidsplaats
- optillen en dragen van lasten zo veel mogelijk vermijden
- ergonomische curve van de stellinginstallatie

Meer weten over opslagoplossingen in de voedingsbrache? 

Neem vrijblijvend contact op en ga een gesprek met ons aan!

         

Adviserend bezoek?