TVH kiest voor complex orderverzamelproces

16 March 2010 - 15.31 u.

BITO Systems richtte het volledige magazijn van TVH in met ontwerpen op maat om het bijzondere concept van één bak per orderregel te implementeren.

TVH Forklift Parts, één van de divisies van TVH Group Thermote & Vanhalst koos voor een opvallend logistiek systeem. TVH opteerde niet voor het traditionele zonepickingsysteem, maar voor een complex orderverzamelproces waarbij per orderlijn één bak wordt gevuld. Paul Thermote, zaakvoerder en oprichter van TVH Group kristalliseerde zelf het slim bekeken idee tot een werkbaar systeem. Hierdoor kan uit het magazijn met meer dan 450.000 artikelen een order opgeleverd worden in minder dan 30 minuten. Het magazijn van 93.000 m² werd door BITO Systems ingericht op drie niveaus met BITO-doorrolstellingen, mini-loads en platformen op 3 niveaus.

OrderverzamelbakMet meer dan 450.000 heftruckonderdelen in stock is de opslag en het verzend-klaarmaken van bestellingen geen sinecure. Een optimale logistiek is cruciaal voor het single source logistieke centrum in Waregem, dat klanten over heel de wereld moet aanleveren. Dankzij de geavanceerde en geautomatiseerde logistieke processen, gekoppeld aan de mogelijkheden van de moderne koeriersdiensten, garandeert TVH een foutvrije bestelling die met de hoogst mogelijke snelheid wordt afgeleverd. In Europa levert TVH onderdelen binnen de 24 uur, wereldwijd binnen de 48 uur.

 

Erik Deceuninck, Project Manager TVH Forklift Parts: “Indien TVH zijn marktleiderschap wil behouden is een efficiënte inrichting van het logistieke centrum van fundamenteel belang. Het nieuwe magazijn, dat we in 2004 hebben geopend, heeft onze logistiek naar een hoger niveau getild. Voorzien van de laatste technologieën en inzichten kunnen we onze klanten nog sneller van producten voorzien. Sinds de opening van het nieuwe magazijn zijn we steeds blijven zoeken naar de meest geavanceerde en geautomatiseerde logistieke processen om ons reeds miniem foutenpercentage nog verder te laten dalen.”

Geen zonepicking, maar één bak per orderlijn

Automatisch bakkenmagazijnTVH Forklift Parts beschikt vandaag over een magazijnoppervlakte van meer dan 93.000 m² en heeft gekozen voor een vergaande automatisatie waarbij de conveyorloop tussen de verschillende magazijnzones de ruggengraat van het systeem is. Het complexe orderverzamelproces steunt volledig op een feilloze doorstroming van de informatie. In de praktijk wordt dit gerealiseerd door het initiëren van orderverzamelopdrachten in verschillende zones met dynamische types van racking, waaronder BITO-miniloads. Voor TVH duurt de gemiddelde doorlooptijd van zonepicking te lang. TVH wil voor de interne dienst een maximum oplevertijd van 30 minuten kunnen garanderen. De daaruit vloeiende basiskeuze voor optimale flexibiliteit is dat men per orderlijn één bak vult. Al deze bakken worden aan het einde van het proces in sorteerunits geconsolideerd. De sorteerunits zijn uitgevoerd als miniloads met doorrolkanalen. Dezelfde bak wordt ook gebruikt in de voorraadminiload.

De volledige orderafwikkeling is als het ware gebouwd rond de BITO-orderverzamelbak. Er worden dan ook hoge eisen gesteld aan de BITO-bakken, die in het systeem universeel inzetbaar zijn. Vandaag draaien meer dan 320.000 kunststofbakken van BITO in het logistieke centrum mee. Het merendeel van deze bakken zijn voorzien van een dubbele bodem. Puntlasten kunnen voor ongelijkmatige lastverdeling zorgen waardoor de bakken niet optimaal over de rollerbanen lopen. Met een dubbele bodem is dit probleem van de baan.

Bewuste keuze voor kwaliteit en innovatie

DoorrolstellingKwaliteitsbewustzijn staat centraal in de volledige TVH-organisatie. TVH zet de standaard voor onafgebroken vernieuwing en uitmuntendheid qua dienstverlening en blijft volledig gefocust op de tevredenheid van zijn klanten en belanghebbenden. Daarvoor worden alle bedrijfsprocessen systematisch onderworpen aan een strenge kwaliteitscontrole. Voor de inrichting van het nieuwe magazijn werd de technische detaillering kritisch en in direct samenspel met BITO uitgewerkt. Op de oude locatie van TVH in Gullegem werd in een eerste fase een proefinstallatie gebouwd door BITO. Het BITO prototype werd uitgebreid getest en geoptimaliseerd om vervolgens op de nieuwe locatie in Waregem te worden geïnstalleerd.

Erik Deceunick licht de keuze voor BITO systems toe: “Om te komen tot een vlot draaiend geheel en een totale controle op de orderverwerking stelden we hoge eisen aan alle leveranciers. BITO Systems gaf blijk van een doorgedreven vakkennis en stelde zich zeer professioneel op bij de uitvoering van hun deel van het project. In de maanden van het voorlooptraject werd vrij snel het vertrouwen gewonnen op basis van de directe relatie met de technische mensen van BITO, die wel degelijk no nonsense ingesteld waren. BITO heeft bij de volledige inrichting van het magazijn een sleutelrol gespeeld en heeft steeds meegezocht naar de beste oplossingen waar de ziel van TVH inzit.”

Niet-standaard is de norm

TVH is steeds op zoek naar oplossingen die verdergaan dan de standaardoplossingen. Erik Deceuninck: “Om de servicegraad naar de eindklant hoog te houden, moeten problemen zo veel mogelijk vermeden worden door tijdig te anticiperen. Aangezien BITO zelf producent is, kunnen zij de nodige ontwikkelingen op maat realiseren. Zo ontwikkelde BITO een speciale technische oplossing om tegemoet te komen aan het probleem van de ongelijkmatige belasting per bak in de miniloads. Bijvoorbeeld met de op maat ontwikkelde L-profielen op liggers wordt vermeden dat de bakken scheef komen te staan. De aanpassingen op maat zijn doordacht en worden steeds degelijk getest. In de praktijk kunnen we hier alleen maar voordeel uit halen. Door BITO als partner te nemen, kwamen we tot een systeem dat jaren kan meedraaien. Bovendien blijft BITO steeds kritisch nadenken over hoe we het systeem in de toekomst nog verder kunnen optimaliseren.”

Uitbreiding zonder magazijn te sluiten

Wegens de sterke groei van TVH is er snel behoefte gekomen naar een verdere uitbreiding. Er werd beslist om de ingrepen te realiseren binnen de bestaande muren en daarom in de hoogte te werken. BITO kwam met het idee om boven de bestaande installaties platformen te bouwen, zodat op drie verschillende hoogtes kon gewerkt worden. Elke lege ruimte in het magazijn werd stap voor stap volgebouwd terwijl het magazijn nog op volle toeren draaide. Daarnaast heeft BITO de palletopslag vervangen door een miniload die garandeert dat artikelen tijdig in de loop worden opgenomen.

Doorrolstellingen efficiënt en ergonomisch

Voor TVH is het zeer belangrijk dat de medewerkers die er dagelijks werken, zich comfortabel voelen en op een gemakkelijke manier kunnen picken. Het werk moet heel eenvoudig zijn. Ook jobstudenten moeten inzetbaar zijn. Om de ergonomie van de doorrolstelling met fast-movers te verbeteren, heeft BITO een hogere helling moeten instellen. Een oploopschoen met gegalvaniseerd rubber houdt de producten tegen.  

De verhoging van de benuttinggraad dankzij de doorrolstellingen kan, vergeleken met de conventionele stellingen, tot 60% bedragen. Erik Deceunick: “In het oude magazijn in Gullegem handelden we 2500 orderlijnen per dag af. Vandaag kunnen we tot 20.000 lijnen per dag realiseren. De consolidatie van al deze orderlijnen met een aparte bak is een grote uitdaging. Door middel van de doorrolstellingen slagen we erin het orderverzamelen vlot te laten verlopen.” 

Kritische klant

TVH is vandaag de grootste klant van BITO België en doet reeds jaren beroep op de expertise van BITO. BITO is preferred leverancier van kunststof bakken en heeft het magazijn van TVH ingericht met BITO-doorrolstellingen en platformen. Tevens werden twee automatische mini-loads (één voor 40.000 en één voor 70.000 plaatsen) geïnstalleerd. Carl Ronsse, General Manager BITO Benelux: “ Ook na de jarenlange relatie blijft TVH nog steeds een erg kritische klant. Om een optimaal logistiek proces te blijven garanderen, heeft BITO reeds meerdere malen de magazijnen van TVH aangepast om tegemoet te komen aan de groei van het bedrijf. TVH heeft duidelijk niet voor niets de Trends Gazelle gewonnen als snelst groeiend bedrijf.”

Contacteer ons

BITO Systems nv
Boomsesteenweg 97

BE-2630 Aartselaar

Tel:  +32 (0)3 870 99 00
Fax: +32 (0)3 870 99 01

Route    |    Contacteer ons  

Bekijk ons op