Stapelbare euronormbak vs nestbare transportbak

23 December 2010 - 15.40 u.

Aartselaar / Eindhoven – november 2010 - BITO Systems, producent en leverancier van magazijnstellingen en kunststofbakken, stelt op de vakbeurs Bedrijf & Logistiek twee oplossingen voor: de BITO-snelwisselbaan ‘Adapta Flow’ en de grote kunststof ladingdragers.

BITO Systems plaatst op de beurs Bedrijf & Logistiek de grote kunststof ladingsdragers in de kijker. Deze kunststofbakken (met een grondoppervlak van 800 x 600 mm) zijn ondanks hun licht gewicht bijzonder robuust. Ze hebben een draagvermogen tot 200 kg en kunnen zowel als opslagbak, orderverzamelbak of distributie-/transportbak gebruikt worden. Ze hebben een groot binnenvolume en bieden dus een groot opslag- en transportvolume. In vele toepassingen zijn ze dan ook een technisch-economisch alternatief voor kisten, containers of bakken uit staal, hout of karton.

nestbare kunststofbakVoor de eerste variant, de nestbare transportbak (van 800 x 600mm), heeft de klant de keuze uit drie bodems: de standaard versie, een geribde- of een dubbele bodem. De bodems zijn speciaal ontworpen en hebben goede loopeigenschappen op transport- en rollenbanen. Optioneel kunnen deze nestbare transportbakken voorzien worden van palletvoeten en diverse soorten deksels. Lege bakken kunnen in elkaar gestapeld worden, waardoor deze bakken tot 70% minder plaats innemen.

stapelbare kunststofbakDe andere variant, de stapelbare euronormbak (van 800 x 600mm), kan eveneens voorzien worden van palletvoeten en diverse soorten deksels. Deze kunststofbakken zijn in vijf verchillende hoogtes beschikbaar en hebben een bijzonder groot binnenvolume (tot 211 liter). Indien gewenst worden deze voorzien van pickopeningen, al dan niet met een doorkijkvenster (optioneel). Verder is de XL stapelbaar tot 800 kg. Het formaat 800 X 600 mm is net een halve Europallet, waardoor het transport met deze bakken efficiënt verloopt.