Snelle afhandeling van verse voeding bij Delfood dankzij stukgoed doorrolstellingen met palletbuffer van BITO

16 March 2012 - 10.09 u.


BITO slaagde erin om in een recordtempo het nieuwe magazijn van Delfood uit te rusten met stukgoed doorrolstellingen met palletbuffer. Daardoor kunnen de verse producten van Delfood snel aangevuld worden en slaagt het bedrijf erin een snelle orderpicking te realiseren.

Delfood, groothandelaar in voedingswaren

Delfood is een onderdeel van de Louis Delhaize Group. Delfood is een servicebedrijf dat met een gecombineerde logistiek, meer dan 350 zelfstandige kruideniers en winkels in eigen beheer levert. De hoofdzetel en het distributiecentrum van Delfood bevinden zich in Montignies-sur-Sambre, bij Charleroi. Het bedrijf stelt ongeveer 400 personen te werk.

Verse producten van Delfood vereisen snelle afhandeling

In augustus 2010 beriep Delfood zich al op BITO voor de inrichting van de magazijnruimte in Montignies-sur-Sambre. Omwille van de sterke groei kocht Delfood begin dit jaar een nieuw magazijn in Nijvel, waarvoor het opnieuw een beroep deed op BITO. 

D. Rolin, logistiek manager bij Delfood:
Omdat we zo tevreden waren van het verrichte werk in Montignies-sur-Sambre, moesten we niet lang nadenken om BITO ook voor Nijvel onder de arm te nemen. Het materiaal dat BITO levert is massief en degelijk, de implementatie verloopt vlot en snel en BITO  denkt mee voor de best passende oplossing.”

De logistieke uitdaging bij Delfood bestaat erin dat alle producten die vers binnenkomen in relatief grote hoeveelheden zo snel mogelijk te herverdelen naar een netwerk van buurtwinkels. Sommige producten, zoals sushi en sashimi, hebben een uiterst beperkte houdbaarheidsdatum.

BITO Systems adviseerde daarom stukgoeddoorrolstellingen. In het magazijn in Nijvel werden twee rijen stukgoeddoorrolstellingen opgesteld: een rij met tien secties met een lengte van 28 meter en een diepte van ongeveer 3 meter en een rij van negen secties met een lengte van 25 meter en een diepte van ruim 4 meter. Per sectie werden er vijf niveaus geïnstalleerd, dus in totaal is er sprake van 95 niveaus. Per niveau kan Delfood zes kanalen maken en dus 6 referentieproducten per niveau plaatsen. Dat maakt een totaal van 570 kanalen.

Boven de stukgoeddoorrolstellingen werd een palletbuffer voorzien, met een totale opslagcapaciteit van 228 pallets. Tussen de twee rijen stellingen, wordt de orderpicking gedaan.  De stukgoeddoorrolstellingen worden bevoorraad direct uit de palletbuffer.

Snelle installatie en grote tevredenheid

Tussen het moment dat we midden januari 2011 besloten om ook voor Nijvel met BITO Systems in zee te gaan, en de ingebruikname van het nieuwe magazijn begin maart, zaten amper 7 weken. Dat is uiterst snel. Het geïnstalleerde materiaal van BITO is massief en degelijk, bestand tegen de lage temperatuur in het magazijn van Nijvel, dat op sommige plaatsen slechts 2°C bedraagt.
De geplaatste stellingen zorgen ervoor dat de verse producten snel kunnen worden aangevuld met beperkte en korte pickinglijnen, waardoor de efficiëntie enorm is. Bovendien biedt het systeem een gemakkelijk overzicht op de houdbaarheidsdata van de producten en wordt er gewerkt volgens het FIFO-principe, wat uiteraard cruciaal is in de voedingssector. Momenteel kunnen we in Nijvel dankzij dit systeem zo’n 750 collies per uur verwerken.

Sinds de ingebruikname van het magazijn is het gamma al uitgebreid met 10 à 12%
, tot 500 verschillende producten. Dit aantal loopt in de toekomst wellicht nog aanzienlijk op, dus of het de laatste keer is dat we de hulp van BITO inschakelen, is nog niet zeker”,
lacht D. Rolin.

Lees meer over andere oplossingen of vraag uw eigen advies ter plaatse.
Voor meer informatie over deze installatie, aarzel niet ons te contacteren
op 03 870 99 00.


Contacteer ons

BITO Systems nv
Boomsesteenweg 97

BE-2630 Aartselaar

Tel:  +32 (0)3 870 99 00
Fax: +32 (0)3 870 99 01

Route    |    Contacteer ons  

Bekijk ons op    

  

             

Nieuwsbrief
Adviserend bezoek?