Orderpicksystemen in de food branche

25 February 2013 - 10.58 u.

Als uw klanten producten bij u afroepen, wilt u snel kunnen reageren. Maar u wilt uiteraard ook uw voorraad- en opslagkosten zo laag en beheersbaar mogelijk houden. Welke opslagtechniek gebruikt wordt, heeft hier een grote invloed op.

Oplossingen in orderpickomgevingen

Grote volumes, hoge omloopsnelheden, korte doorlooptijden, dit zijn slechts enkele eigenschappen van de logistieke operatie in de food. In sectoren met grote aantallen fast moving goods zoals de foodsector werken talrijke orderpickers. Net daar kan er een grote efficiëntieslag gehaald worden en hebben onze oplossingen het grootste effect.

Onze kracht in orderpicksystemen dateert al van de jaren zeventig, toen BITO Systems als eerste magazijninrichter een doorrolstelling ontwikkelde en implementeerde. In de jaren daarna heeft deze innovatie veel navolging gekregen, maar onze voorsprong in kennis en ervaring hebben we kunnen behouden. Dat blijkt bijvoorbeeld uit onze huidige doorrolstellingen, waarvan we het ontwerp tot in het kleinste detail kunnen afstemmen op uw operatie zonder dat maatwerk nodig is. Het resultaat is dat uw goederenstromen op rolletjes blijven lopen, zelfs als u daarvoor de standaard CBL-fusten of vleeskratten gebruikt. Een ander resultaat is een optimale ergonomie, met als gevolg dat medewerkers prettiger, effectiever en dus sneller werken.

First in - first out

De doorrolstellingen van BITO Systems bieden nog meer voordelen. Omdat het aanvullen van de picklocaties fysiek gescheiden is van het orderpicken, staat niets of niemand uw orderpickers nog  in de weg. Dankzij het grote aantal bufferposities is de kans dat uw orderpickers voor een lege picklocatie staan nagenoeg nihil.
Tot slot dwingen doorrolstellingen uw orderpickers te werken volgens het FIFO-principe (first in, first out), zodat derving zoveel mogelijk beperkt blijft. Kortom, met de doorrolstellingen van BITO Systems kunt u grote aantallen orders snel, efficiënt en nagenoeg foutloos picken.

Magazijnlay-out op maat

Natuurlijk kunt u bij BITO Systems niet alleen terecht voor doorrolstellingen, maar ook voor palletstellingen, inrijstellingen, legbordstellingen en alle andere opslagsystemen die u nodig heeft. Alle producten worden in eigen huis met dezelfde aandacht ontworpen en in eigen fabrieken met dezelfde zorg gemaakt. Of het nu gaat om palletpicking, casepicking of piecepicking, wij zorgen voor een lay-out op maat waarbij functionaliteit, veiligheid, reinheid, betrouwbaarheid en degelijkheid belangrijke uitgangspunten zijn. Wij begeleiden het hele traject, van ontwerp tot realisatie, service en onderhoud.

Wij komen graag langs om samen met u het juiste opslag- of orderpicksysteem te bepalen.


        Tel. 03 870 99 00

Enkele referenties?  Lees meer over The Greenery, Delfood en Lidl...