Logistiek dienstverlener Alloga vergroot opslagcapaciteit met modulaire opslagsystemen

03 May 2016 - 14.38 u.

De bezettingsgraad in het warehouse van Alloga is in vier jaar tijd gegroeid van 65 naar 95%. Reden is dat steeds meer medicijnproducenten hun logistiek uitbesteden, voor een belangrijk deel vanwege de toenemende eisen in de farmaceutische industrie...

Snelle groei Alloga

Alloga is een logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in de farmacie. De bezettingsgraad in het warehouse van Alloga is in vier jaar tijd gegroeid van 65 naar 95 procent
Reden is dat steeds meer medicijnproducenten hun logistiek uitbesteden, voor een belangrijk deel vanwege de toenemende eisen in de farmaceutische industrie. Zelfs voor medicijnen die bij kamertemperatuur mogen worden bewaard, is vandaag de dag een temperatuurgecontroleerde keten noodzakelijk. Dat zorgt voor forse investeringen in elke schakel van de keten.

“Gezien alle eisen is het voor producenten steeds minder gemakkelijk en aantrekkelijk om de complete logistiek zelf te verzorgen, zeker als ze ook kostenefficiënt willen blijven”, vertelt Jasper Sonneveldt, warehouse manager van Alloga.

Het warehouse van Alloga in Veghel telt 20.000 m². Veertig klanten hebben hier hun goederen opgeslagen, die door de logistiek dienstverlener worden gedistribueerd richting apothekers, groothandels en ziekenhuizen in de hele Benelux. Een bezettingsgraad van 95 procent betekent dat het warehouse zo goed als vol zit. 

“Wij kunnen hier 18.000 pallets opslaan, maar hebben al extern ruimte moeten huren voor de opslag van nog eens 7000 pallets. We onderzoeken al de mogelijkheid voor een tweede eigen pand”, licht Sonneveldt toe.

Loopafstanden reduceren

De afgelopen jaren heeft Alloga verschillende maatregelen genomen om de capaciteit van het warehouse te vergroten. In 2013 zijn in één rij palletstellingen de onderste opslaglocaties vervangen door doorrolstellingen met in totaal 700 picklocaties. In een nieuwe koelcel die eind 2015 in gebruik is genomen, zijn palletstellingen geplaatst met op grondniveau afwisselend doorrol- en legbordstellingen. Deze doorrolstellingen tellen 1400 picklocaties.

Palletstelling met doorrolniveaus voor picking

  • Door de snellopers in doorrolstellingen te leggen, kunnen we het gebied met picklocaties verdichten en deloopafstanden van orderpickers reduceren
  • Bovendien kunnen we per picklocatie nu meer op voorraad leggen, zodat we minder vaak hoeven aan te vullen. 
  • Dankzij de doorrolstellingen hebben we al dertig procent tijdswinst geboekt. Dat kan nog meer worden als we eenmaal voldoende historie hebben opgebouwd en de allocatie van artikelen verder kunnen verbeteren.

Een jaar eerder had de logistiek dienstverlener al eens 1100 extra palletlocaties gecreëerd door palletstellingen te plaatsen in de uitsorteerruimte dichtbij de docks. “Dat gebied was eerst helemaal leeg, we gebruikten alleen de vloer. Nu kunnen we ook de hoogte benutten voor bulkopslag. De grondlocaties houden we leeg, zodat we die nog steeds kunnen gebruiken voor het uitsorteren van goederen”, verklaart Sonneveldt.

Meer informatie over deze oplossing of BITO?

Contacteer ons

BITO Systems nv
Boomsesteenweg 97

BE-2630 Aartselaar

Tel:  +32 (0)3 870 99 00
Fax: +32 (0)3 870 99 01

Route    |    Contacteer ons  

Bekijk ons op    

  

             

Adviserend bezoek?