Innovaties met oog voor detail voor een betere, efficiëntere en veiligere logistiek

04 October 2012 - 13.48 u.

Aartselaar, 24 september 2012 – Vandaag de dag zijn het de details die het verschil maken in de logistiek. BITO Systems heeft oog voor die details, zoals blijkt uit de innovaties die de specialist in opslagsystemen en kunststofbakken toont tijdens de driejaarlijkse vakbeurs Logistica in Utrecht. Deze vakbeurs vindt plaats van 13 tot en met 16 november in de Jaarbeurs te Utrecht.

Een voorbeeld  van het oog voor detail is het kanban-systeem dat BITO introduceert tijdens de Logistica. Dit systeem bestaat uit een nieuwe kunststofbak en een aangepaste legbordstelling die speciaal zijn ontwikkeld voor een georganiseerde bevoorrading van assemblage- en productielijnen met kleine verbruiksgoederen zoals bouten en moeren.

Formaat van de bak:

  • 156 millimeter breed
  • 140 millimeter hoog
  • beschikbaar met een diepte van 300 of 400 millimeter.

De bakken passen daarmee perfect in de legbordstelling.

Onderdelen altijd voor het grijpen

BITO’s oog voor detail blijkt uit het innovatieve ontwerp van de kanban-bak. Een voorbeeld is het handige doseersysteem, dat bestaat uit een halfhoog verdeelschot dat vanaf de bovenkant in de bak wordt geplaatst. Als de productiemedewerker onderdelen uit de bak haalt, stromen onderlangs het verdeelschot nieuwe onderdelen naar voren. De onderdelen liggen daardoor altijd gemakkelijk voor het grijpen. Andere innovatieve details betreffen de transparante schuifdeksel, zodat in één oogopslag zichtbaar is hoeveel voorraad de bak nog bevat, en de stalen beugel die voorkomt dat de bakken zomaar uit de stelling kunnen worden getrokken. Door deze beugel kan men de bak ook als een lade toepassen.

Remrollen met hoge wrijvingscoëfficiënt

Een andere recente innovatie is de nieuwe remrol voor doorrolstellingen. Remrollen zijn nodig om te voorkomen dat zwaar beladen kunststofbakken een te hoge snelheid ontwikkelen en met een klap tegen de aanslag of een andere bak tot stilstand komen. De remrollen die BITO nu heeft ontwikkeld, bevatten een mechanisch remsysteem dat uit slechts vier onderdelen bestaat. Een opvallend detail zijn de loopvlakken van de remrol, die bestaan uit TPE. Dit materiaal heeft een hoge wrijvingscoëfficiënt en voorkomt doorslippende bakken.

Multifunctionele containers voor zware lasten

Met de SL-bak heeft BITO een nieuwe categorie kunststofbakken gecreëerd met volgende specificaties:

  • bodemvlak van 800 x 600 millimeter
  • een hoogte van 520 of 720 millimeter
  • draagvermogen van maar liefst 500 kilogram

BITO levert hiermee een alternatief voor gaascontainers en andere grote bakken van metaal of hout. Ook nu weer zijn het de details die opvallen:

  • de palletvoeten zodat de bakken met een heftruck kunnen worden opgepakt
  • de gladde binnenwanden die gemakkelijk te reinigen zijn
  • de uitvoering die is voorzien van een al dan niet afsluitbare pickopening

De SL-bak is inmiddels onderscheiden met de prestigieuze Reddot Design Award.

BITO-shuttle

BITO nodigt iedereen die meer wil weten over deze innovaties uit voor een bezoek aan de stand op de Logistica. Mensen kunnen zich de open en transparante stand niet alleen informeren over de ontwikkelingen op detailniveau, maar ook over de innovaties op het gebied van complete opslagsystemen. Denk aan de vorig jaar geïntroduceerde BITO-shuttle, die autonoom pallets kan verplaatsen in stellingkanalen en met een afstandsbediening vanaf de heftruck kan worden bediend. Deze BITO-shuttle onderscheidt zich in de markt op het gebied van veiligheid, dankzij de laserscanners die personen en voorwerpen tot op twee meter afstand kunnen detecteren. “Mensen kunnen zich op de stand een goed beeld vormen van deze en andere oplossingen die BITO biedt op het gebied van magazijninrichting. We laten zien hoe logistieke processen verbeterd of vereenvoudigd kunnen worden door toepassing van technisch hoogwaardige producten en systemen”, vertelt Martin Joosen, sales manager van BITO Systems.

BITO Systems is tijdens de Logistica te vinden in hal 11 op standnr. D046.
Registreer nu online
!

Meer weten over de Logistica? Kijk op www.logistica-online.nl.