Comhan zet mobiele BITO-draagarmstellingen in voor optimale opslag van lange profielen

23 December 2010 - 16.04 u.

Aartselaar (België) / Uithoorn (Nederland) - Voor het metaalbedrijf Comhan Holland heeft BITO Systems een op maat gemaakte oplossing gerealiseerd voor het opslaan van aluminium profielsystemen met een lengte van 6.10 meter.

Hennie van Rijk, directeur Sales & Marketing bij Comhan: “BITO heeft de opstelling van 9 elektrisch aangedreven wagens met daarop draagarmstellingen gemonteerd. Elke wagen, of verrijdbare rij kan ca. 7,5 ton aluminium profielen dragen.”

Comhan Holland is als groothandel gespecialiseerd in aluminium profielen in alle vormen en maten, platen en speciaalsystemen. Het aanbod is enorm: een standaardassortiment, profielsystemen en onderdelen, op maat gemaakte en bewerkte aluminium halffabrikaten.  Comhan levert in Nederland aan de bouwsector, de industrie en aan de visuele communicatie branche. Daarnaast exporteert het bedrijf ook eigen ontwikkelde profielsystemen naar meer dan 40 landen. Op het gebied van lichtreclame en displaysystemen is Comhan op internationaal vlak een van marktleiders.

Verrijdbare draagarmstellingDe designers van de ontwerpafdeling zijn voortdurend op zoek naar innovatieve profieloplossingen en zien het als een uitdaging om vragen en wensen vanuit de klant te vertalen. Comhan Holland is een logistiek partner die zijn klanten een ongekende dienstverlening wil bieden: op maat, nauwkeurig, snel, stipt op tijd en flexibel. Het gevolg is onder meer een grote voorraad van ruim 800 ton materiaal. Dit vereist een betrouwbare opslagoplossing.

Voor de opslag van deze enorme voorraad aluminium profielen viel de keuze op BITO Systems, onder meer vanwege het professionele voorkomen van het bedrijf. “Daarnaast hebben wij de samenwerking als zeer prettig ervaren: hun positieve instelling om met ons mee te denken over het zo efficiënt mogelijk invullen van de ruimte met een beperkte vloerhoogte, de uitgebreide offerte en tekeningen en montageplanning zijn vakkundig. Wij zijn op deskundige wijze door de verkoopadviseurs van BITO geadviseerd en van doordachte oplossingen voorzien. Mede door het voorgestelde opslagsysteem met verrijdbare wagens wordt de efficiency van het bedrijf verhoogd”, aldus de directeur Sales & Marketing bij Comhan. “BITO denkt oplossingsgericht. Wij hebben een enorme voorraad en moeten woekeren met ruimte. Intern zeggen we wel eens: ‘Waar lucht zit kan ook aluminium zitten!’. Met het opslagsysteem van BITO, vlak bij de bewerkingsmachines in de recent uitgebreide bedrijfsruimte, halen wij het optimale uit de behuizing.”