BITO's modulaire opslagsystemen bieden Tribù flexibiliteit

10 June 2016 - 14.33 u.

Tribù ontwerpt, produceert en levert exclusieve tuinmeubelen aan klanten in 60 landen. Hun warehouse is dit jaar voor de 4de keer in 10 jaar tijd uitgebreid. De supply chain manager van Tribù verklaart waarom...

Exclusieve tuinmeubelen vragen om hoogstaande stellingen

In BITO Systems heeft het bedrijf uit Munsterbilzen een stellingleverancier gevonden die dezelfde kwaliteit nastreeft. Bijkomend voordeel is het modulaire, flexibele ontwerp van BITO’s opslagsystemen. Elk jaar wordt het warehouse immers opnieuw ingericht, stelt Albert Bogemans van Tribù. “Ons warehouse ziet er nooit twee jaar hetzelfde uit.”

Tribu tuinmeubelen

Het vloeroppervlak is nagenoeg verdrievoudigd tot 11.500 m² in totaal. “Vorig jaar is de omzet met meer dan 20% gegroeid, dit jaar rekenen we weer op een tweecijferig groeipercentage”, vertelt Albert Bogemans van Tribù. De supply chain manager verklaart de groei aan de hand van de ontwikkelingen in de architectuur. 

"Het interieur wordt meer en meer doorgetrokken naar buiten, met als gevolg dat mensen ook buiten meubilair met een toonaangevend design willen hebben. 
Omdat het klimaat in Midden-Europa niet altijd goed is, vraagt dat om meubelen die bestand zijn tegen zowel zon als vocht. Onze meubelen hebben een tijdloos design, zijn gemaakt uit hoogwaardige, recyclebare materialen."  
       

Supply chain manager bij Tribu

Doorrol- en doorrijstellingen

Doorrolstellingen worden gebruik voor de materiaalvoorziening in de montagehal en zijn gevuld met bakken waarin bevestigingsmiddelen en andere onderdelen liggen. Dankzij deze compacte opslagmethode hebben de monteurs alle onderdelen onder handbereik met voldoende voorraad om misgrijpen te voorkomen. "Deze stellingen bieden ons de mogelijkheid om op een klein oppervlak een heel groot volume op te slaan. Omdat elk kanaal van twee kanten benaderbaar is, kunnen we desgewenst het ‘first in, first out’ principe toepassen”,licht Bogemans toe.

In 2016 heeft Tribù opnieuw palletstellingen aangeschaft, aangevuld met breedvakstellingen en een platform met een overspanning van 12 x 25 meter. Opvallend is dat het platform even breed is als de hal waarin het staat, maar vanwege het draagvermogen niet aan de constructie van het gebouw is vastgemaakt. 
“Op dit platform bouwen we ons eigen laboratorium waarin we alle materialen en constructies testen. Wij zijn straks de enige fabrikant van buitenmeubilair met een eigen testruimte. Op het platform komt ook onze voorraad reserveonderdelen te liggen. Onze meubelen gaan lang mee, maar er kan altijd iets beschadigd raken. Om ze maximaal te kunnen herstellen, moeten we onderdelen op voorraad leggen”, weet Bogemans.

Elk jaar heringericht

Elk jaar voordat het bedrijf nieuwe collecties tuinmeubelen op de markt brengt, wordt het warehouse heringericht op basis van het nieuwe assortiment en zowel de gerealiseerde als verwachte verkoopcijfers. Dat betekent dat producten met een hoge omloopsnelheid dichtbij de kern van de activiteiten worden gelegd, terwijl producten met een gemiddelde of lage omloopsnelheid verder weg worden geplaatst. 
Bogemans: “Herinrichting is vaak ook noodzakelijk vanwege de ontwikkelingen die onze producten doormaken. Vroeger maakten we tafels die maximaal 2,10 meter lang waren, maar nu hebben we al tafels van 3,0 meter en we gaan richting de 4,0 meter. Dat vergroot ons onderscheidend vermogen in de markt, maar betekent ook dat we ons warehouse moeten aanpassen. Dat is alleen mogelijk als er uniformiteit in onze stellingen bestaat en alle componenten kunnen hergebruiken.”

Tribu inrichting met BITO

Hulpmiddelen van hoge kwaliteit

Bogemans: "Tribù maakt exclusieve producten met een hoge kwaliteit. Dat kan alleen als we gebruik maken van materialen en hulpmiddelen met een hoge kwaliteit. Het hele plaatje moet kloppen. Als we klanten over de vloer krijgen, moet de kwaliteit terug te zien zijn in de mensen, materialen en hulpmiddelen die ze aantreffen."  

Bijkomend voordeel is de rust die het warehouse uitstraalt. “Alle stellingen zien er hetzelfde uit. Die rust die dat oplevert, proberen wij ook met onze meubelen te realiseren. Mensen moeten hun dagdagelijkse stress vergeten als ze in onze stoelen zitten.”

 

Vragen over deze case of BITO-producten?

Bel ons 03 870 99 00

Adviserend bezoek?
Klantenservice
  03 870 99 00