BITO Systems stelt enkele hoogwaardige innovaties voor op Logistica

16 March 2010 - 14.59 u.

BITO Systems, producent en leverancier van magazijnstellingen en kunststofbakken, exposeert dit jaar op Logistica, de internationale vakbeurs voor goederenstroombeheersing die plaatsvindt in Utrecht van 10 tot 14 november.

De belangrijkste innovatie is het nieuwe, modulaire werkpleksysteem BITO ERGO, waarmee opslag-, bevoorradingszones en assemblageplaatsen worden (her)ingericht.

Het systeem bestaat uit metalen buizen die met koppelstukken verbonden worden. Ondanks de robuuste uitvoering is BITO ERGO bijzonder flexibel en montagevriendelijk. Zo is het mogelijk met een beperkt aantal bouwelementen, die hergebruikt kunnen worden, configuraties voor verschillende toepassingen op te stellen. Het systeem is te allen tijde uitbreidbaar.

Het modulaire systeem is verkrijgbaar in drie versies: van afzonderlijke onderdelen tot volledige bouwpakketten of voorgemonteerde stellingen op maat.  BITO stelt bovendien een softwarepakket ter beschikking waarmee de klant zelf zijn ideale opstelling in 3D kan ontwerpen. Op de BITO-stand op Logistica worden dagelijks softwaredemonstraties georganiseerd.

 Enkele belangrijke innovaties die tevens worden getoond:

De Adapta Flow van BITO Systems is de ideale tool om statische palletstellingen snel en makkelijk om te vormen tot dynamische stellingen. Het systeem bestaat uit inlegsegmenten met voorgemonteerde rollenbedden of rollenbanen die op de liggers van palletstellingen worden gelegd. Dit unieke systeem bestaat zowel voor stukgoederen als voor pallets.

  • Soft-touch handgreep voor een betere ergonomie van de BITO-bakken

Om zwaarder beladen bakken makkelijker te kunnen hanteren, heeft BITO de ‘soft-touch’-handgreep ontwikkeld.

BITO heeft sterkere draagrollen en palletseparators ontwikkeld voor hogere belastingen tot 1500kg.

Het gamma vloerniveaus voor palletstellingen is uitgerust met stalen draadlegborden die licht- en waterdoorlatend zijn.

 

Carl Ronsse, Algemeen Directeur BITO Benelux: “Al meer dan 50 jaar staat BITO garant voor innovatieve magazijninrichting en dat tonen we graag op de Logistica-beurs. Naast het nieuwe, modulaire werkpleksysteem BITO-ERGO exposeren we diverse innovaties uit ons bestaande productgamma van opslag- en orderverzamelsystemen. BITO wil op Logistica zijn reputatie van kwalitatieve aanspreekpartner verder uitdragen. Zo staat het contact met de klant centraal op onze stand. Er worden gezellige spreekruimten voorzien in een open standomgeving met een unieke voorstelling van onze producten. In de huidige economische tijden willen we bereikbaar zijn en blijven voor onze klanten en voor prospects. Logistica is hiervoor het ideale platform.”

 

BITO Systems exposeert op Logistica in hal 9, stand B040.