BITO Systems richt versdistributiecentrum van Hollander Barendrecht in

16 March 2010 - 14.26 u.

Doorrolstellingen van BITO Systems zijn ideale oplossing voor opslag van snellopers, zoals groenten en fruit.

BITO Systems, producent en leverancier van magazijnstellingen en kunststofbakken, heeft het nieuw versdistributiecentrum van Hollander Barendrecht, dochter van The Greenery, ingericht. In totaal gaat het om meer dan 4000 palletplaatsen in twee magazijnen met een totale oppervlakte van 25 000 m².

The Greenery is één van de grootste groenten-, fruit- en paddenstoelenconcerns in Europa. 1250 teeltbedrijven vermarkten er dagelijks hun producten. Het hele jaar rond levert The Greenery een dagvers assortiment aan supermarktketens, groothandelaars, cateraars en de verwerkende industrie in binnen- en buitenland.

palletdoorrolstellingVanuit een nieuw distributiecentrum in Barendrecht levert logistieke dienstverlener Hollander Barendrecht, dochteronderneming van The Greenery, zes dagen per week (semi-) verse producten en kant-en-klare maaltijden aan 276 Plus-supermarkten in Nederland. Al die verse producten¸ moeten zo snel en efficiënt mogelijk en via de kortste keten bij de eindafnemer terechtkomen. Na uiterlijk anderhalve dag zijn de meeste producten uit de stellingen. Het distributiecentrum en de inrichting ervan, staan dan ook centraal bij het verloop van het logistiek proces en moeten de voedselveiligheid en –kwaliteit ten goede komen.

BITO Systems nam de volledige inrichting van het versdistributiecentrum in Barendrecht voor zijn rekening. Het distributiecentrum heeft een totale vloeroppervlakte van 25.000 m², verdeeld over twee verdiepingen. Beide ruimtes zijn met elkaar verbonden door een hellingbaan, die ervoor zorgt dat rolcontainers van de eerste verdieping op de begane grond terecht komen.

Cees Kraaijeveld, directeur van Hollander Barendrecht, licht de keuze voor BITO Systems toe: “Hun doorrolstellingen gaven de doorslag. Voor grote volumes en snellopers, veelgevraagde artikels uit het magazijn, zijn doorrolstellingen namelijk de ideale oplossing. Met een minimum aan handling, bewegen deze stromen naar de distributie- en orderverzamelzijde van de stelling.”

Ook Carl Ronsse, Algemeen Directeur bij BITO Benelux beaamt de grote voordelen van doorrolstellingen: “Dankzij deze rolstellingen wordt er tot 60 % meer ruimte gewonnen in het magazijn. Bovendien zijn er aanzienlijk minder lange rijwegen voor de heftrucks. Ook de loopafstanden voor de orderpickers in de actiestraten worden korter. Dankzij het first in, first out-principe dat met deze stellingen systematisch gehanteerd wordt, wordt ook het toezicht op houdbaarheid en productieloten eenvoudiger.”

TunnelstellingDaarnaast plaatste BITO Systems nog pallet- en tunnelstellingen voor de opslag van goederen met een  langere doorloopsnelheid, producten die na uiterlijk anderhalve dag uit stellingen verdwijnen. De totale capaciteit van beide magazijnen bedraagt meer dan 4000 palletplaatsen, waarvan 400 in de doorrolstellingen.

Na een succesvolle inrichting van het versdistributiecentrum, wil Hollander Barendrecht het logistieke proces nog verder verfijnen. Bedoeling is om zowel het assortiment als het aantal supermarkten verder uit te breiden. Wegens een groei in het productassortiment, volstaat het huidig aantal palletplaatsen niet langer. Momenteel bekijkt Hollander Barendrecht, samen met BITO Systems, hoe ze de huidige opslagcapaciteit kunnen vergroten.