BITO Systems breidt magazijn snelgroeiende Pro-Duo verder uit

11 June 2010 - 14.44 u.

Pro-Duo is een snelgroeiende Belgische onderneming gespecialiseerd in de distributie van professionele haar- en schoonheidsproducten. Pro-Duo is op korte termijn uitgegroeid tot Europees verdeelcentrum en doet opnieuw een beroep op BITO voor de verdere inrichting van zijn magazijn.

Palletstellingen, breedvakstellingen en doorrolstellingenPro-Duo opende eind 2009 officieel haar nieuwe Europese hoofdzetel in Gent. De nieuwe vestiging was noodzakelijk om de verdere expansieplannen van de internationale distributeur te ondersteunen. Het nieuwe gebouw bestaat uit een kantorencomplex van 2000 m² en een centraal magazijn van 7000 m².

De Gentse vestiging van Pro-Duo is op korte termijn uitgegroeid tot Europees verdeelcentrum. Een uitbreiding van het magazijn kan dan ook niet uitblijven. Na een uitgebreide data-analyse van alle artikelen van Pro-Duo bleek het meest optimale opslagsysteem een combinatie van palletstellingen voor palletpicking, doorrolstellingen voor snel roterende producten en breedvakstellingen voor de slow movers. Hiervoor deed  Pro-Duo opnieuw beroep op magazijninrichter BITO Systems die eerder al het magazijn voorzag van palletstellingen (480 palletplaatsen), doorrolstellingen (768 doorrolkanalen) en breedvakstellingen (60 enkele stellingrijen).

Voice pickingDidier Locquet, aankoopverantwoordelijke
bij Pro-Duo: “Wegens een groter aantal referenties/artikelen zijn we genoodzaakt om onze magazijnen opnieuw uit te breiden. Het systeem van BITO is heel makkelijk uit te breiden binnen de bestaande muren. Bovendien denkt BITO steeds mee over mogelijke aanpassingen om het magazijn verder te optimaliseren.”

 

 

Pro-Duo NV levert vandaag aan meer dan 100 Hair & Beauty shops voor kappers, nagelstylisten en schoonheidsspecialisten in België, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Het gebouw, gelegen in het havengebied van Gent, huisvest het groepsmanagement en doet dienst als logistiek distributiecentrum voor België, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Verwacht wordt dat er nog ettelijke duizenden m² in de nabije toekomst zullen bijkomen.