BITO stelt nieuwste productinnovaties voor op de CeMAT

16 May 2011 - 11.43 u.

Op CeMAT, ‘s werelds grootste intralogistieke beurs, stelt BITO Lagertechnik GmbH met hoofdzetel in Meisenheim (DE) zijn meest recente productinnovaties voor. CeMAT vindt plaats in Hannover van 2 tot en met 6 mei.

Efficiënter opslaan en orderverzamelen

kunststofbak SLEen eerste nieuwigheid is een nieuw type kunststofbak voor zware lasten. Deze kunststofbak, type SL, met een grondafmeting van 800 x 600 mm heeft een draagvermogen tot 500 kg. Een belangrijk voordeel in vergelijking met draadwandcontainers en stalen bakken, is het feit dat de BITO-SL beduidend lichter is en dus makkelijker hanteerbaar. De SL past perfect in de ‘lean manufacturing’-filosofie. De SL-bakken zijn ook veilig stapelbaar, zo kan een dynamische stapelbelasting tot 1.000 kg en een statische stapelbelasting tot 1.500 kg worden bereikt.

ShuttleMet de “PROmotion”-shuttle heeft BITO zijn statisch palletstellingensysteem verder ontwikkeld en uitgebreid. Deze shuttle is een batterij-aangedreven en vanop afstand bestuurbaar kanaalvoertuig om pallets in inrijstellingen te vervoeren en te hanteren. De shuttle rijdt zelfstandig in de inrijkanalen over speciale rails, zonder daarbij met een ander voertuig verbonden te zijn. De shuttle brengt de pallets naar de juiste opslagpositie of naar de uitnamepositie.

verrijdbare stellingenDe R&D-afdeling van BITO heeft de verrijdbare stellingsystemen afgestemd op de laatste stand van de techniek. Zo zijn deze systemen nu uitgerust met de meest moderne besturings- en veiligheidstechnieken. Dankzij deze vernieuwingen zijn de verrijdbare stellingen efficiënter en beter afgestemd op de specifieke behoeften van de markt. Op CeMAT laat BITO de voordelen van deze nieuwe besturing zien.

Een andere innovatie die BITO op de CeMAT presenteert, zijn de gestandaardiseerde remrollen voor stukgoeddoorrolstellingen. Deze zorgen ervoor dat zowel lege, alsook maximaal beladen bakken onder eenzelfde helling kunnen rollen. De helling van de kanalen wordt op de lichtste bakken afgestemd. Met de nieuwe remrollen kunnen alle bakken in het kanaal, zelfs met verschillende gewichten, optimaal afgeremd worden zodat deze veilig en zonder andere hulpmiddelen naar de uitnamepositie rollen.

Bezoek ons op CeMAT 2011: Hal 13 / stand A16