BITO MB-bak voor opslag, verzamelen en transport zorgt voor tijdwinst bij Kramp

16 March 2010 - 15.04 u.

Voor zowel het intern als het extern transport van kleine en breekbare artikelen maakt Kramp Nederland B.V., groothandel in technische onderdelen, gebruik van de gepersonaliseerde BITO-MB bakken.

Aartselaar (België)/ Varsseveld (Nederland), 4 november 2009 - Voor zowel het intern als het extern transport van kleine en breekbare artikelen maakt Kramp Nederland B.V., groothandel in technische onderdelen, gebruik van de gepersonaliseerde BITO-MB bakken. Sinds 2004 heeft Kramp reeds meer dan 69.000 BITO-MB bakken en 320.000 dekselzegels bij BITO besteld.

kunststofbak MBKramp Nederland B.V. maakt deel uit van de Kramp Groep, één van de grootste technische groothandels in Europa. Kramp heeft een totaalaanbod van maar liefst 1 miljoen artikelen, van machine- en trekkerdelen, aandrijftechniek en pneumatiek tot hydrauliek, accessoires en winkel- en werkplaatsuitrusting. De Kramp groep beschikt over een uitgebreid distributienetwerk, dat het hen in staat stelt om dagelijks het complete productassortiment van zo’n 150.000 verschillende artikelen aan hun afnemers te leveren.

Om alle afnemers ook tijdig te kunnen beleveren, ging Kramp op zoek naar universele bakken die zowel intern als extern konden worden ingezet. De BITO-bak type MB is een opslag, verzamel- en transportbak en voldeed voor Kramp aan alle eisen. Kramp gebruikt de bakken voornamelijk voor kleine en breekbare artikelen.

kunststofbak MBJan Willem Nijman, Teamchef magazijnbeheer licht toe: “De MB-bakken zijn erg stabiel, waardoor zelfs de meest breekbare artikelen op een veilige wijze kunnen worden vervoerd. Bovendien besparen we tot 70 procent aan volume bij retourtransport door de nestbaarheid.”

In de magazijnen van Kramp worden de bakken automatisch op de rollenbaan geplaatst. De bakken lopen langs 21 pickstations door het legbordgebied naar de expeditie. Aan de hand van barcodescanning worden de bakken uitgesluisd waar gepickt moet worden. Bij de expeditie wordt de opdracht vrijgegeven, de verzendbon toegevoegd en de bak verzegeld. Dagelijks worden zo’n 2500 bakken naar de klanten verstuurd.

Zowel de bakken als de dekselzegels worden voorzien van een gepersonaliseerde opdruk. Aangezien de zegels slechts eenmaal kunnen worden gebruikt, kan worden gecontroleerd of de bak tijdens het transport ongeoorloofd geopend werd. “De veiligheidszegels bieden ons en onze klanten de zekerheid dat de goederen correct werden geleverd”, aldus Jan Willem Nijman.