Adapta Flow: dynamische palletstellingen met de BITO-“snelwisselbanen”

23 December 2010 - 14.13 u.

Aartselaar / Brussel - BITO Systems, producent en leverancier van magazijnstellingen en kunststofbakken, stelt op de vakbeurs Prologistics de BITO-snelwisselbaan ‘Adapta Flow’ voor. Met deze BITO-snelwisselbaan worden de onderste niveaus van een statische palletstelling snel en gemakkelijk omgevormd tot een dynamische doorrolstelling met al zijn voordelen. Zo worden de looptijden aanzienlijk verminderd en wordt het FIFO-principe gerealiseerd.

Palletstelling met doorrolsegmentenDe BITO-‘Adapta Flow’ bestaat uit robuuste inlegsegmenten met voorgemonteerde rollenbedden of rollenbanen die op de liggers van palletstellingen worden gelegd. Hiermee kunt u dynamische doorrolkanalen realiseren op zowel het grondniveau als op het eerste niveau van de palletstelling. De orderpicker heeft hierdoor alle beschikbare artikelen binnen handbereik. Lange zoek- en looptijden behoren hiermee tot het verleden. Het ‘first in first out’-principe van de doorrolkanalen zorgt ervoor dat de loten en houdbaarheidsdata bewaakt kunnen worden.

 

Universele inlegsegmenten

adapta flowadapta flowDe voorgemonteerde inlegsegmenten zijn geschikt voor kartonnen dozen en kunststofbakken van diverse afmetingen. Het systeem is ook bijzonder flexibel: de inlegsegmenten kunnen immers gemakkelijk uitgenomen worden en in andere stellingen worden gelegd bij verandering van opslagbehoefte. Voor de ombouw kunt u gemakkelijk zelf aan de slag aangezien de segmenten voorgemonteerd zijn. Belangrijke troef is dat de BITO-‘Adapta Flow’ ook in palletstellingen van eender welk merk gebruikt kunnen worden. De enige vereiste is dat het om een dubbeldiepe palletopslag gaat.

Het is niet nodig uw ruimte uit te breiden. Met de snelwisselbanen kunt u meer artikelen opslaan op dezelfde oppervlakte. De doorlooptijden en kosten worden drastisch verminderd

 

De voordelen nog eens op een rijtje:

  • voorgemonteerde inlegsegmenten
  • FIFO-principe zorgt voor bewaking van houdbaarheidsdata en loten
  • aanzienlijke vermindering van de looptijden
  • meer opslagcapaciteit op dezelfde oppervlakte
  • alle beschikbare artikelen binnen handbereik
  • flexibele kanaalindeling per niveau
  • snelle terugverdientijd van uw investering
  • direct beschikbare buffervoorraad op de palletniveaus boven de snelwisselbanen
  • grotere productiviteit door gescheiden orderverzamel- en bevoorradingsgangen