Brasseur werkt sneller, slimmer en professioneler

15 October 2012 - 12.16 u.

 

Extra verdiepingsvloer en verbeterd orderpickproces

De fietsindustrie zit de laatste jaren flink in de lift. Door een stijgende voorraad, was Brasseur genoodzaakt de bestaande opslagcapaciteit uit te breiden om efficiënt en snel te kunnen werken.

Brasseur is internationale distributeur en importeur van fietsen en fietsonder-delen. Het bedrijf beschikte in eerste instantie over twee magazijnen, die 1300 en 3700 vierkante meter in beslag namen. Als gevolg van de stijgende voorraad zag Brasseur zich genoodzaakt het grootste van de twee magazijnen opnieuw in te richten.

   

Brasseur klopte aan bij BITO Systems, dat in nauw overleg een aantal mogelijke oplossingen uitwerkte. Uiteindelijk koos het bedrijf voor het monteren van een extra verdiepingsvloer met een lengte van 16,1 meter en een breedte van 12,7 meter. Hierdoor creëerde Brasseur 200 vierkante meter extra opslagruimte voor onderdelen, die door BITO is voorzien van 208 legbordstellingen. Elke stelling is voorzien van acht legborden met een draagkracht van 200 kilogram, 1600 kilogram in totaal.

Vereenvoudigd orderpickproces

Het orderpicken werd verder vereenvoudigd met kunststof bakken van BITO. Deze XL bakken (XL 64324) hebben een draagvermogen van 20 kilogram en een stapelvermogen tot 250 kilogram. Dankzij de pickopening aan de korte voorzijde kunnen orderpickers gemakkelijk bij de onderdelen. BITO leverde in totaal 1460 bakken, die aan de lange zijden werden voorzien van het logo van Brasseur. De oplossing van BITO leverde Brasseur niet alleen meer ruimte op, maar bood ook de mogelijkheid om barcode-scanning te implementeren. “Dat stelt ons in staat om op piekmomenten met uitzendkrachten te werken. Voorheen was dat on- mogelijk, omdat we alles uit het hoofd deden. Nu verloopt het volledige order- verzamel-proces gestructureerd en hebben we de foutenmarge drastisch kunnen reduceren”, legt Christian Dalem uit.

Sneller, efficiënter en professioneler

Over de samenwerking met BITO is Christian Dalem erg tevreden: “Onze opslagruimte voor onderdelen is verdubbeld, Bovendien is de oplossing berekend op groei, een van onze vereisten zodat op termijn de assamblage van een nieuwe productlijn gestart kan worden.

Indien u uw productie en assemblage eveneens meer op elkaar wenst af te stemmen, neem vrijblijvend contact met ons op.